Čas zame,  ostalo

Kako je skoraj umrlo upanje v dobre ljudi

Moje prvo soočenje z brezobraznimi ljudmi

Danes ti bom povedala zgodbo, ki me je zelo razžalostila in sem zato dobila manj zaupanja v dobre ljudi.

Vse se je začelo v soboto 25. 9. 2021, ko sem bila povabljena na rojstni dan moje prijateljice. Praznovala je 18 let.

Vse je bilo res odlično, dokler se niso okoli pol enih zjutraj (torej v nedeljo 26. 9. 2021) stepli. Razlog naj bi bili slabi medsebojni odnosi in odhod osebe, ki nam je posodila svoje zvočnike za uporabo na zabavi.

Medtem sem se pogovarjala z eno od povabljenih. Že po petnajstih minutah pogovora me je povabila k sebi na vikend, da bi tam lahko v miru prespala in potem naslednji dan odšla nazaj domov.

Najprej sem jo zavrnila, potem pa je kreg in pretep postajal vse hujši, zato sem ponudbo sprejela in se kmalu za tem res odpravila z njo domov. Naslednji dan zjutraj je bilo vse v redu. Pojedla sem zajtrk in kosilo, potem pa smo se odpravili k meni domov in tam so me pustili (vmes se je zgodilo še nekaj, a o tem bom govorila v drugi zgodbi).

Tako se je zgodba končala in zdi se, da ima srečen konec. Tudi jaz bi to pričakovala, a na mojo žalost in razočaranje ni bilo tako. Dva dni kasneje sem tej punci, ji poslala sporočilo v katerem sem ji povedala kdo sem, da bi si lahko shranila številko, je bil odgovor da ne želi kontakta, kar me je zelo presenetilo, zato sem sporočilo tudi odstranila. In naslednji dan ponovno poskusila, a brez uspeha, ker mi ni več odgovorila.

To mi je bilo resnično čudno in brez smisla, ker res nisem naredila nič narobe (mogoče se ji nisem zahvalila, ker sem se tam res počutila varno, ampak mislim, da to ni bila ravno napaka). Ker ni bilo odgovora in tudi, ker nisem razumela, kaj je bilo sploh narobe in kaj se dogaja sem kontaktirala prijateljico, ki je takrat praznovala.

Ona mi je povedala, da res ne želi kontakta, ter da je razlog v tem, da sem za njo premlada, torej nisva podobnih starosti, zato ne želi kontakta. Ja, čudilo me je, ker ima ona tudi hči, s katero sva se ujeli in me je praktično povabila na njen rojstni dan, a očitno ni temu tako.

Njen odnos sem primerjala s seksom za eno noč. Torej, en dan si dober, naslednji dan pa te niti ne poznajo več. Meni je to odlično prispodoba (če se strinjaš s tem, mi to sporoči v komentarju).

Ta izkušnja mi je dala vedeti, da je z ljudmi nekaj resnično narobe. Govorijo nekaj, ampak delajo vse tretje. Ne govorim, da si takšen tudi ti, ki to bereš, pravim samo, da je takih vsaj 60 – 70%. Upanje, da obstajajo dobri ljudje ostaja, ampak izgubila sem zaupanje v resničnost besed ljudi.

Torej, če je nekdo prijazen še ne pomeni, da je tudi v resnici takšen in da mu bo mar tudi za naprej.

Vem da se iz te zgodbe nisem nekaj naučila samo jaz, ampak tudi ti. Zato povej svojo lekcijo, ki si jo dobil/a iz te objave v komentar in mi sledi na družbenih omrežjih. Se beremo kmalu!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen.